Nure onna / nure yomejo (vampiirnäkk-madu Jaapani folklooris)

Nure onna (märg naine) ehk nure yomejo, on vampiirnäkk-madu Jaapani folklooris. Kõige sagedamini kohatud Kyūshū saare kaldail, kuid on ka lugusid kohtumistest põhjas kuni Niigata prefektuurini ja idas kuni Fukushima prefektuurini. Nure onnad liiguvad kallastel ja jõgedes ning otsivad inimesi, kelle verd süüa. Teda on kirjeldatud kahtmoodi: kas ilma käteta naisepeaga maona või siis kätega maona. Nende näod on kohutavad ja neis on maolikke jooni, näiteks hargnenud keel. Neil on pikad mustad juuksed, mis kleepuvad nende märja keha külge.

Kuigi nure onna on inimesest tugevam, eelistab ta saagi püüdmiseks kasutada kavalust. Enamasti ilmub ta mererannikule või jõekaldale ahastava naisena, kes kannab pambuna last. Ta anub abi kaluritelt, meremeestelt või muudelt möödujatelt ja kui inimene lähedale tuleb, palub nure onna korraks last hoida, et ta saaks viivu puhata. Kui ta nõustub ja võtab lapsepambu, muutub see raskeks nagu rändrahn ja ohver ei saa enam liikuda. Nüüd võib nure onna võib seejärel hakata oma pika keelega imema ohvri verd.

Nure onna teeb sageli koostööd deemon ushi-oniga koostööd, kuna nad elavad samas keskkonnas ja jagavad samasugust toitu.

Allikas: Yokai.com

August, 2022

Vaata lisaks:

Nure onago / nure hanayome (olend Jaapani folklooris)
Daki (kaljunäkk Jaapani folklooris)
Iso onna (vampiirnäkk Jaapani folklooris)
Ushi-Oni / gyūki (deemon jaapani follklooris)
Näkk