Worthi järve petukoletis (USA)

Worthi järve petukoletis, saatüri sarnane olend, kes hirmutas 1969. a juulis Worthi järve ääres (USA, Texase osariik) inimesi. Inimesed nägid järve ääres olendit, kes oli pooleldi kits ja pooleldi inimene, karvane ja soomustega, sõrmedel pikad küüned. Levima hakkas jutt, et Worthi järves elab mingi koletis. Uudist levitasid ka ajalehed. Kirjeldati juhtumit, mil koletis hüppas kellegi autole ja teist juhtumit, mil koletis loopis inimesi autorehvidega. Avaldati ka foto, mille väidetavast olendist tegi Allen Plaster. Inimesed hakkasid öösel järve äärde sõitma, et koletist näha. Politsei seevastu ei leidnud ühtegi tõendit koletise kohta.

Ühes hilisemas intervjuus kommenteeris Allen Plaster oma fotot, millel oli midagi mehesuurust ja valget karvakera sarnast, kui nalja, üteldes: "Mis iganes see oli, seda taheti näha."

2005. aastal sai Fort Worthi Star-Telegrami reporter anonüümse kirja, mille autor väitis, et on üks kolmest keskkoolikaaslasest, kes 1969. a suvel Worthi järve ääres inimesi hirmutasid. 2009. a avaldati teade mehe kohta, kes tunnistas üles, et tema oli see, kes heitis inimeste sekka rehvi. Mees jäi kokkuleppel ajakirjanikega avalikkusele anonüümseks.

Juuli, 2022

Vaata lisaks:

Spoonville koletis (petudraakon Michigani järves)
Devil-jack / Teemantkala (petukala Litholepis adamantinus)
Silver Lake meremadu (petukoletis USAs)
Monongy (petu-jõekoletis USAs)
Khaijõri järve koletis (vale-järvekoletis Jakuutias)
George'i järve petukoletis (USA)
Fidži näkid
Järvekoletised