Spoonville koletis (petudraakon Michigani järves)

Spoonville koletis, petudraakon Michigani järves. Michigani järv on üks viiest suurjärvest Suures Järvistus. 1856. a ehitasid vennad John ja Daniel Spoon selle kaldale saeveski, mille ümber tekkis Spoonville linnake. 20. sajandi alguses pidas järve kaldal restorani Moe Kopple nimeline mees. Et käive oli väike, otsustas ta reklaamiks müstifikatsiooni abil kõmu tekitada. Ta leppis sõbraga kokku, et too räägin nagu oleks järvel sõudes näinud draakonilaadset olendit. Lood sellest koletisest ilmusid kohalikus ajalehes ja seejärel ka suuremates ajalehtedes. Restorani külastatavusele mõjus see soodsalt. Iga kahe-kolme aasta tagant koletise nägemist korrati, ent nägijateks olid erinevad inimesed, et kahtlust ei tekiks. Äri oli kõigile kasulik ja pettus nö avalik saladus.

Ühel aastal palus Moe oma sõbral Sam McGeeveril minna järvekoletist jahtima ja too oli kohe nõus. Kuid Sam järvelt tagasi tuli, väitis ta, et oli päriselt näinud kohutavat järvekoletist. Moe naeris alguses selle jutu peale, kuid Sam oli asjas täiesti veendunud ja lõpuks sõudsid nad üheskoos Sami paadiga järvele.

Nende ehmatuseks ilmus järvest hiiglaslik roheliste soomuste, leekivpunaste silmade ja kihvalise lõuaga olend. Kui koletis nende poole hakkas ujuma, haarasid mehed aerud ja sõudsid kogu jõust tagasi Spoonville.

Moe käskis Samil koletisest vaikida, kuid Sam seda ei suutnud. Ta nautis tähelepanu ja soovis tõestada, et ta pole valetaja. Mõni päeva pärast ütles ta sõbrale, et läheb jälle järvele, et tuua koletise kohta. Moe tormas sadamasse, et sõpra ümber veenda, kuid Sam oli juba minema sõudnud. Teda ja ta paati ei nähtud enam kunagi

Allikas: wyrmflight.wordpress.com/2017/03/25/the-spoonville-monster/

September, 2022

Vaata lisaks:

Worthi järve petukoletis (USA)
Silver Lake meremadu (petukoletis USAs)
Monongy (petu-jõekoletis USAs)
George'i järve petukoletis (USA)