Thuong Luong (Vietnami draakon)

Thuong Luong, Vietnami versioon hiina draakonist Jiaolongist (lk ...). Tuntud sellisena peamiselt Vietnami lõunaosas, kus teda peetakse kõige ohtlikumaks veekoletiseks, kuna tal olevat võime muuta ennast mõneks tavaliseks kalaks (säga, makrell vms) ja petta niimoodi kalureid või lapsi, kes jõgedesse ujuma tulevad, et neid siis toiduks kasutada.

Thuong Luong on hiiglaslik olend, kes sarnaneb püütoniga, kellel on pea nagu draakonil, kehal tugevad soomused ja neli lühikest jalga, mis võimaldavad tal vahel minna ka maismaale toitu otsima. Thuong Luongil olevat ka väga terav haistmine; mille abil ta saaki otsib.

Väidetavalt on Thuong Luong Vietnami lõunapoolsetes külades tapnud palju inimesi. 1982. a räägiti Tuyen Giangi nimelises väikelinnas laialdaselt lugu kalurist, kes püüdis Hongi jõel kala ja kelle tappis Thuong Luong. Kaluri sõber, kes samal ajal läheduses kalastas, teatas, et kalur oli oma võrku püüdnud suure säga – järsku muutus säga hiiglaslikuks maoks, tiris kaluri vette ja neelas alla. Hinnanguliselt oli see Thuon Luong 32 jalga pikk ja 200 naela raske. Valitsus saatis kohale uurimisrühma, kuid olendit ei leitud.

Allikad: Wikipedia; fictspedia.fandom.com/wiki/Thuong-Luong

Detsember, 2022

Vaata lisaks:

Doc Cuoc (jumal Vietnamis)
Jiaolong (Hiina veedraakon)
Lac Long Quan (Vietnami draakonkuningas, koletiskala Ngu Tinhi võitja)