Marikultuur

Marikultuur, akvakultuuri haru, mis on spetsialiseerunud mereorganismide kasvatamisele eesmärgiga tarvitada neid toiduks või mõnel muul otstarbel. Esmateated vetikate kultiveerimisest pärinevad aastast 1624, kui Tokio lahes hakati kasvatama punavetikat Porphyra. Paljudes Aasia maades (Jaapanis, Koreas, Hiinas jm) on toiduks tarvitatavate ja ja tööstuse tooraineks olevate vetikate ning söödavate mereloomade (kalad, limused, koorikloomad) kasvatamisel oluline koht. Samuti kasvatatakseintensiivse aineahetusega rohevetikaid biofiltrite loomiseks reovete puhastamise eesmärgil. Marikultuuri viljeletakse nii (ava)ookeanis kui ka mõnel isoleeritud alal (kinnises laguunis),samuti tehismahutites tingimusel, et seal on merevesi.

Oktoober, 2018

Vaata lisaks:

Pruunvetikad (Phaeophyceae)
Merefarm
Akvakultuur