Imugi / Imoogi (noor Korea draakon)

Imugi ehk Imoogi, noor Korea draakon. Korea rahvamütoloogias on enamik draakoneid algselt imugid – väiksemad draakonid, kes sarnanevad rohkem suurte madude kui draakonitega. Selle kohta, kes just on imugid, on erinevaid versioone. Ühe versiooni järgi on nad nn eel-draakonid, kellest saab tõeline draakon ehk yong või mireu alles 1000 aasta pärast, kui ta püüab kinni taevast langeva Yeouiju ehk maagilise kera. Teise versiooni järgi tegemist on sarvedeta olenditega, kes olid ära neetud ja saagi draakoniteks saada.

Ühe loo järgi lõi Päikesejumalanna imugid inimtüdrukutest: selliste tüdrukute õlgadel on draakonisümbol ja päeval, mil nad saavad 17-aastaseks, muutuvad ta imugiks. Teises loos leiab Akuma nimeline inimene muna, aitab imugil sellest kooruda ja suuremaks kasvada neing neil tekib tugev vennalik side. Kolmanda loos sündis Imugi koopas, kuhu tuhanded inimesed jäid 420. a sõja tõttu kinni: nad hakkasid koopas surema ja imugi sündis nende kurbusest ja kannatusest.

Kõikidel juhtudel peetakse imugisid suurteks, heatahtlikeks maolaadseteks olenditeks, kes elavad vees või koobastes ja nende nägemist seostatakse hea õnnega.

Imugit nimetatakse Koreas ka ishimiks, miriks, youngnoks, gangcheoriks, bariks või iryongiks.

Allikas: Wikipedia

Oktoober, 2022

Vaata lisaks:

Kanchori (Korea põuadraakon)
Yong / Ryong / Mireu (Korea draakon)