Lizzie (järvekoletis Šotimaal)

Lizzie, järvekoletis Loch Lochy järves (Šotimaa, Highland, Lochaber). Järve pindala on 16 km2, keskmine sügavus 70 m, suurim sügavus 162 m. Järves elab väidetavalt olend, kes sarnaneb vägagi Loch Nessi koletisega.

1929. a arvasid kaks metsavahti nägevat järves suure puu tüve, ent kui üks neist. Kui üks neist vaatas seda läbi pikksilma, saadi aru, et tegemist pole mahalangenud puuga, vaid tundmatu olendiga. Mehed jälgisid, kuidas olend läbis ujudes umbes miilipikkuse vahemaa, enne kui vette sukeldus.

1960. a Glen Fintaigi lähedal haagissuvilaga viibinud Eric Robinson, tema perekond ja veel üheksa tunnistajat nägid järve keskel püsivat lainet, mille tekitas liikuv olend. Looma binokliga vaadates hindas Robinson olendi pikkuseks 30–40 jalga, ta oli seljalt tume ja kõhu alt heledam. Robinson ja teised tunnistajad väitsid, et olend pööras ennast vees ja enne tema kadumist oli näha suurt lesta.

1975. a möödus proua Margaret Sargent koos abikaasa ja perega Corriegouri hotelli lähedal järvest, kui nad nägid tasasel järvel ebatavalist virvendust. Läbi vee oli näha järves liikumas pikka musta kuju. Foto tegemise ajal kadus olend vee alla ja pildile jäi vaid virvendus.

1993. a hakkasid Fort Augustuse kloostri mungad teadaolevate vaatluste kroonikat kirjutama, kuna oli laekunud sedavõrd palju vaatlusteateid.

1996. a kohtas Alastair Stevenson järvel haugi püüdes umbes 18 jala pikkust ümberläinud sõudepaadi kujulist olendit. Olend olevat neelanud Stevensoni sööda ja hakanud tema paati vedama. Õngeritv purunes ja õngenöör katkes.

Juuli, 2022

Vaata lisaks:

Loch Oichi koletis (järvekoletis Šotimaal)
Veekrüptiidid
Järvekoletised