Kihvheeringas (Chirocentrodon bleekerianus)

Kihvheeringas (Chirocentrodon bleekerianus (Poey, 1867)), kiiruimne luukala heeringaliste (Clupeiformes) seltsi saagkõhtheeringlaste (Pristigasteridae) sugukonnast, perekonna Chirocentrodon ainuliige. Inglise dogtooth herring; hispaania arenquilla denton, pejeilla pez rey; portugali manjuba.

Lääne-Atland: Kuuba, Haiti, Jamaica, Puerto Rico, Trinidad; Panama ja Venezuela rannik, sealhulgas off Orinoco suudmeala, Gujaana, Surinamist lõunasuunas Ubatubani Brasiilias Antillid ja Kariibi mere lõunaosa Yucatanist to Santoseni Brasiilias. Ranniukumeres, laguunides, suudmealadel. Mere- ja riimveeline; pelaagilis-neriidne, 20-60 m sügavusel. Pikkus kuni 16,1 cm (TL), tavapikkus 9 cm (TL). Pole ohustatud. Elatuspüük.

                                                                                                                                                                                        Juuli, 2020

Vaata lisaks:

Saagkõhtheeringlased (Pristigasteridae)




Hotmedia.ee