Hamo

Hamo, jaapani haugangerjas (Muraenesox cinereus) jaapani keeles, samuti sellest kalaliigist valmistatud toidud jaapani köögis.

Mizuhamo – märg hamo, „vesihamo“,

Hihamo – kuivatatud hamo,

Hamo ichiyaboschi – ühe öö vältel kuivatatud hamo,

Hamo no kawa, ka hamokawa– hamo marineeritud ja vinnutatud naharibad,

Hamo-otoshi – jää peal või muul moel külmana serveeritu hamo tükikesed

Hamozushi – sušina serveeritud hamo, kusjuures kala alguses grillitakse ja maitsestatakse erikastmega,

Hamo sashimi – suvine eriroog Kyotos; sašimi, mille puhul kala lõigutakse väga peeneks, et selles peituvad luukesed söömisel tuntavad poleks.


Mitme roa jaoks lõigatakse filee väga peeneks, 
seejärel serveeritakse koos nahaga või lõigatakse viilud naha küljest lahti.


Hamo no kawa: kuivatatud naharibad


Hamo serveerimine jääl


Hamozushi


Hamo sashimi

Oktoober, 2018

Vaata lisaks:

Angerjas jaapani köögis