Tšõlkaan (Eveenide kalapuder)

Tšõlkaan (чылкаан), eveenide rahvusroog, mille valmistamiseks on vaja:

500 g värsket kala; 350-400 g rabamurakaid; soola.

Puhastatud, roogitud kala pannakse keevasse soolaga maitsestatud vette ja keedetakse tasasel tulel valmimiseni. Seejärel eemaldatakse kõik luud, kalaliha hakitakse peeneks ja lastakse sellel natuke jahtuda.
Seejärel lisatakse kalale pestud ja nõrutatud rabamurakad ning segatakse-hõõrutakse segu puulusikaga, kuni roog muutub pudruks.
Rooga soovitatakse süüa soojalt. 

Allikas:
supercook.ru - Большой Кулинарный Словарь , Классические блюда национальных кухонь, Северная экзотика
September, 2014

Vaata lisaks:

Surimi
Kulibaha (jukagiiride kalaroog)
Eveeni-evengi kalaroad