Jukagiiri kalakakk

Jukagiiri kalakakk (лепешкa) valmistati nii:
Värkse kala puhastati soomustest ja sisikonnast, lõigati küljes pea, saba ja uimed ning seejärel keedeti. Seejärel puhastati kalaliha luudest ning lõiguti hästi peeneks. Värske kalamari puhastati kelmetest, tambiti-hõõruti katki, segati kalatükikestega ja maitsestati soolaga. Sellele massile lisati jahu, sõtkuti tihke tainas ja tainast vormiti ümarad, lamedad kakud. Kakud pandi rasvasele pannile ja küpsetati.
Enne söömist lõigati või murti kakud viiludeks ning neid söödi sulatatud põhjapõdrarasvaga või ka võiga.

Allikas;
supercook.ru - Большой Кулинарный Словарь , Классические блюда национальных кухонь, Северная экзотика
September, 2014

Vaata lisaks:

Jukagiiri kalaroad