Unadon

Unadon on jaapani angerjaroog, mille puhul grillitud angerjas serveeritakse kausis koos riisiga. Keeleliselt on termin loodud kahest sõnast: unagi (angerjas) ja donburi (kauss).


unadon

Angerjate grillimisel glasuuritakse neid tare nimelise kastmega. Tare valmistatakse sojakastmest, mirinist ja rohkest suhkrust või meest. Kastet valatakse roale ka enne söömist nõnda, et seda mõnevõrra läbi riisi valguks. Vahel maitsestatakse rooga ka jahvatatud jaapani pipraga, mille jaapanikeelseks nimeks on sanshō (Zanthoxylum piperitum).

Unadoni teisendiks on unajū, mis erineb unadonist üksnes serveeringu viisilt: rooga ei pakuta kausist, vaid lakitud kastikesest.

 
unajū

http://en.wikipedia.org/wiki/Unadon

Vaata lisaks:

Tekkadon (tuun sashimina)
mirin
Angerjas jaapani köögis