Umi inu (merikoer Jaapani folklooris)

Umi inu (merikoer), veeolend Jaapani folklooris, tuntud Lõuna-Shikoku Kōchi prefektuuri rannikul. Tal on võimsad ja paljude hammastega lõuad, muus osas pole kirjeldatud. Umi inu hammustab oma vägevate lõugadega paatide vööri või tüüri. Ta on piisavalt tugev, et hoida paati paigal ja vaid vähesed kalurid on tema rünnakutest eluga pääsenud ja saanud temast rääkida.

Umi inust kirjutati 1815. a Tōsa provintsi (praegu Kōchi prefektuur) dokumentide ja esseede kogumikus: kohtumise teise kuu esimesel päeval salvestas sadamakapten Naitō Sōzaburō.

Ühe loo põhjal oli kalur ühel hilisõhtul koju naasmas, kui keegi hammustas tema laeva vööri ja takistas selle edasiliikumast. Hirmunud kaluri palvetas jumalate poole, et nad päästaks. Kuidagi sai paat taas liikuma ja ta naases turvaliselt kaldale. Järgmisel hommikul vaatas kalur oma paadi üle ja leidis tüüri juurest kuus-seitse sügavat vagu, mis nägid välja nagu hammustusjäljed. Neisse oli jäänud ka kaks katkist hammast, üks oli 3 cm ja teine 1,5 cm pikkune.

Allikas: Yokai.com

August, 2022

Vaata lisaks:

Urco / Güercu / Huerco (veekoer Hispaania mütoloogias)
Müütilised veeolendid