Ol' Slavey (veekrüptiid Kanadas)

Ol' Slavey, veekrüptiid, mis arvatakse elavat Kanada suuruselt teises järves, Great Slave Lake'is (Suur Orjajärv). See on suuruselt maailma üheksas järv (28 568 km2) ja Põhja-Ameerika sügavaim (suurim sügavus 614 m, keskmine sügavus 41 m), osa järvest on aastast 8 kuu vältel kaetud jääga.

Aastaid on räägitud lugusid järves elavast tundmatust olendist, kellele on pandud nimeks Ol' Slavey (vana ori). Järvel seilanud inimesed on teatanud, et nende paadid on saanud 300 jala (96 m) sügavuses vees hoobi vastu põhja, kuid nad pole näinud, mis selle hoobi põhjustas. Samuti on teateid küüru moodi asja silmamisest järvel – enamasti on seda peetud kiviks, kuni „kivi“ on järve sukeldunud.

90-ndate keskel otsiti järvest läbi jää kukkunud inimese surnukeha. Kolmest sukeldujast teatasid, et nägid vees suurt looma, keda üks sukeldujatest kirjeldas kui alligaatori keha ja haugi peaga olendit.

2004. a. vaatas preester Jim Lynn oma kodunt järvele ning nägi üle järve liikumas kedagi, kellel oli draakoni pea, kes kerkis 6-8 jala kõrgusele veepinnast ja ujus väga kiiresti. Preester helistas kohalikule ajalehele The Yellowknifer ning lasi avaldada kuulutuse, milles palus sellel päeval järvel olnud inimestel talle helistada. Ta sai mitmeid telefonikõnesid ja helistajad väitsid, et on samuti niisugust olendit näinud.

Juuli, 2022

Vaata lisaks:

Järvekoletised
Veekrüptiidid