Normani järve koletis / Normie (veekrüptiid USAs)

Normani järve koletis, ka Normie, veekrüptiid Normani järves (USA, Põhja-Carolina osariik). Normani järv on suur inimtekkeline järv, mis rajati 1963. a Catawba jõele hüdroelektrijaama tammi osana; pindala 132 ruutkilomeetrit, keskmine sügavus 10,2 m, suurim sügavus 34 m.

Järves elavat tundmatu veeolend, keda vahel kirjeldatakse kui pikka ja serpentiinset, soomuselist uimede või lestadega veelooma. Olendit olevat näinud kümned tunnistajad: ujujad, kalamehed, telkijad, veesuusatajad ja sukeldujad.

Normie pole just arglik: talle meeldivat kiireid paate taga ajada ja sageli ta põrkuvat vastu veesuusatajaid ja ujujaid. Olevat ette tulnud ka rünnakuid. Üks akvalangist teatas, et pääses napilt koerakujulise pea ja punaste silmadega olendi eest, kes lõi oma hambad ühe ujumislesta külge. Lest läks küll kaduma, aga sukeduja jäi ellu. Teises juhtumi puhul väitis jetiga sõitnud inimene, et olend põrkus vastu tema jalga, millest jala külge jäi limane aine ja sellest tekkis jalale lööve.

On arvamusi, et olend on vaid suur säga. Samuti arvatakse, et see on alligaator või suur salamander või et mõni eelajalooline olend. Kõige sagedamini pakutakse aga välja, et Normie on mutantkala, kelle on tekitanud lähedal asuva tuumajaama reostus.

Juuli, 2022

Vaata lisaks:

Veekrüptiidid
Järvekoletised