Kabagon (veekrüptiid Uus-Meremaa vetes)

Kabagon, veekrüptiid Uus-Meremaa vetes. Esmakordselt dokumenteeriti olendi kohtamine 1974. a 13. veebruaril jaapani kalalaeva Konpiromaru meeskonna poolt Uus-Meremaa Lytteltoni poolsaare lähedal. Nähti olend 1,5 m pikkust pead, mis mõne aja pärast kadus vette. Kapten Kimura visandas nähtud looma, teade ilmus ka Uus-Meremaa väljaandes New Zealand Weekly Magazine, mis äratas inimestes tähelepanu ja vaatluskoha lähedal asuvas rannas leiti salapäraseid jalajälgi.

Olendil on väga suured silmad pea ülaosas. Nende all on kaks ringikujulist kuju, mida mõned meeskonnaliikmed iseloomustasid kui teist silmade komplekti. Värvus on hallikas, aruannetes viidatakse ka karedale või karvasele nahale. Üldiselt sarnanevat olendi pea hiiglasliku ämbliku pea ja silmadega. On täheldatud ka sarnasust ühe teise Jaapani vetes tuntud krüptiidi, hiiglasliku Umibōzuga.

Olendi kirjeldused sobivad tegelikult üsna hästi kokku lõuna-elevanthülgega (Mirounga leonina), kes on suurim hülglane ja võib olla kuni 6,5 m pikkune.

Juuli, 2022

Vaata lisaks:

Antarktika Godzilla (krüptiid Lõuna-Jäämeres)
Lõuna-lonthüljes (Mirounga leonina)
Merekoletised
Veekrüptiidid