Colossal Claude / Koletis Marvin (merekoletis USA rannikuvetes)

Colossal Claude ehk Koletis Marvin (Marvin the Monster), merekoletis Vaikses ookeanis, kellest on teateid USA Oregoni osariigist Columbia sõe suudmealalt ja rannikuvetest. Olend on väidetavalt 15–40 jala pikkune ja 8 jala pikkuse kaelaga. Tal on ümar punakaspruun keha, millel on mao-, hobuse- või kaamelitaoline pea ja pikk madujas sabaosa.

1934. a teatas Claude'ist esmakordselt Columbia jõe tulelaeva esimene tüürimees, kes kirjeldas nähtut kui 40 jala pikkust looma, kellel on umbes kaheksa jala pikkune kael ja suur ümmargune keha. Teised tulelaeva meeskonna liikmed jälgisid olendit binokliga.

1937. a nägi Claude'i kalatraaleri Viv meeskond. Vivi kapten kirjeldas teda kui pikka, karvast, punakaspruuni olendit, kellel on suure hobuse pea ja kes on umbes 40 jalga pikk. Mõni kuu hiljem nägi abielupaar rannikul Devil's Churni nimelises paigasolendit, keda nad kirjeldasid kui "veekaelkirjakut".

1939. a nägi olendit paltuspüügilaeva Argo meeskond veepinnal laevast kümne jala kaugusel. Meeskond jälgis, kuidas ta kala sööb ja teda kirjeldati kui kaameli pea, jämeda halli karvaga looma, kellel olid läikivad silmad.

1963. a salvestas kompanii Shell Oil Oregoni ranniku lähedal naftaotsingute käigus videolindile 180 jala sügavusel olendi, kes oli 15 jala pikkune. Selle salvestuse järgi sai olend hüüdnime Marvin the Monster.

Arvatakse, et tegemist on olnud meduusi või vaalaga. Teise teooria kohaselt on see olend ürgne plesiosaurus.

Juuli, 2022

Vaata lisaks:

Veekrüptiidid
Merekoletised