Barmouthi koletis (veekrüptiid Wales'is)

Barmouthi koletis, veekrüptiid, keda on kohatud Walesi ranniku piirkonnas, peamiselt Menai väinas ja selle ümbruses. Teateid tundmatu olendi kohta on saabunud alates 19. sajandist. Teda on kirjeldatud erinevalt: ühe teate põhjal on tegemist maolaadse olendiga, teise põhjal sarnaneb ta krokodilliga, kelle jalajärjed on suured nagu elevandil. Ta olla 10 jalga pikk ja tema nahk olevat kui dinosaurusel.

1805. a teatati ühelt laevalt kohtumisest suure meremaoga Menai väina lähedal, kus olend olla end ümber laeva masti keeranud. Kui laeva meeskond teda ründas, kukkus madu tagasi vette, kuid jälitas laeva veel kaks päeva.

1882. a registreeriti veel üks kohtumine, millest kirjutati Nature Magazine's: 3.09.1882 seisis seltsond härrasmehi ja daame Llandudno muuli põhjatipus, kui avamerel märgati olendit, kes ujus Väikese Orme poolt kiiresti läände Suur Orme poole – olend liikus kiirusega vähemalt 30 miili tunnis. Olend oli aurulaeva pikkune ja liikus madujalt.

Naisterahvas väitis, et leidis Bartmouthis Mawddachi suudme lähedalt neli jalajälge, mis oma suuruse poolest oleksid olnud parajad elevandile.

1937. a nägi meesterahvas krokodillisarnast looma, kes kõndis mööda jõekallast Mawddachi suudme lähedal Barmuthis.

1975. a kohtasid kuus koolitüdrukut Barmouthi rannas olendit, kellel oli pikka kael, kandiline nägu ja pikk saba, must ja laiguline nahk. Olend sarnanes dinosaurusega, ta oli umbes 10 jalga pikk, suurte roheliste silmadega. Olend kõndis mere poole ja läks vette.

2016. a jaanuaris tegi Llanarthi pensionär Mohammad Tahla foto olendist Aeroni jõe suudmes, 60 miili kaugusel Barmouthist.

Juuli, 2022

Vaata lisaks:

Müütilised veeolendid
Veekrüptiidid