Krevett söödana

Krevett söödana, ka garneel



Krevett (Palaemon) on krevetlaste sugukonda kuuluv perekond kõrgemaid vähke.
Argikeeles ei mõisteta aga sõna "krevett" all taksonit, vaid mõnda krevetiliste rühma kuuluvat vähki; nii nimetatakse krevettideks tihti ka garneele.

Krevette/garneele turustatakse Eestis kas jahutatuina või külmutatuina, tooreina või keedetuina. Keedetuina on nad punased, tooreina hallid.
'
Krevetid/garneelid on maailmas üldlevinud õngesöötadeks, eriti merekalastuse puhul, ent nendega on võimalik õngitseda Eestiski. 

Kreveti peale on maiad nii rööv- kui ka lepiskalad. 
Ahven või forell neelavad kreveti “kaela” otse koorikus. 
Kui soovite püüda latikat, särge, teivi, säinast, kiiska, nurgu, karpkala jne, tuleb krevett kestast koorida ning lõikuda terava noaga  vajalikus suuruses tükid.
 
Peibutavaks lisandiks taignale, putrudele ja  nätsutatud leivasisule on krevetipasta.
Kalale.ee KIK