Kalade liha

Kalade liha

Sobib röövkalade (angerja, lutsu, ahvena, koha jt) püügiks. Võetakse värske kala, eemaldatakse pea ning uimed, kala roogitakse ning lõigatakse piki selgroogu pooleks. Luud eemaldatakse. Konksu otsa panemiseks lõigatakse fileest tükk, mis sobib konksu ja ka püütava kala suurusega. 
Hea võtu korral pole küll söödakala hoolikas rookimine ja luudest vabastamine tarvilik, sest siis võtavad jahitavad kalad ka nö ettevalmistamata kalatükke.
Emajõel püütakse viidikate või kiiskade lihaga koha, Pärnu lahel meritindi lihaga meritinti, kalatükid on heaks söödaks lutsupüügil, kalaliha tükikestega saab suvisel ahvenapüügil "valida" saagikaladeks suuremaid ahvenaid ja pole harvad needki juhused, mil kalalihtükikest haaravad ka lepiskalad, nt suur särg. 

Söödana on kasutatav ka kalade niisk. Parajad niisatükid seotakse konksu külge niidiga.

Allikas:
V.Korþets, Õngitsemine. Tln., 2003
Kalale.ee KIK