Öö-hallhai (Carcharhinus signatus)

Öö-hallhai (Carcharhinus signatus), kõhrkala hallhailaste (Carcharhinidae) sugukonna hallhaide perekonnast. Inglisenight shark; saksa Atlantischer Nachthai; vene кубинская ночная акула. Lääne-Atlandis Delaware'st Floriida (USA), Bahama ja Kuubani, Brasiilia lõunaosas, Argentiina vetes. Ida-Atlandis Senegalist Elevandiruurannikuni, Ghaanast Kameruni, Kongo ja Angoolani, ka Namiibia põhjaosa vetes.


Mereveeline, bentopelaagiline 0-600 m sügavusel (enamasti 50-100 m). Pikkus kuni 280 cm (tavaliselt kuni 200 cm); registreeritud suurim mass 76,7 kg, eluiga kuni 30 a. Teostab hooajalisi rändeid. Hallikassinine või pruun, alt heledam. Külgedel õrn triip. Kiire ja energiline. Toitub luukaladest, krevettidest ja kalmaaridest. Jahti peab enamasti parvena, päeval laskub sügavamasse vette. Püütakse töönduslikult; hinnatud on suured uimed.


Juuli, 2019

Vaata lisaks:

Hallhaid (Carcharhinus)
Kalale.ee KIK