Abaja-hallhai (Carcharhinus fitzroyensis)

Abaja-hallhai (Carcharhinus fitzroyensis), kõhrkala hallhailaste (Carcharhinidae) sugukonna hallhaide perekonnast. Inglise creek whaler; saksa Walbuchthai. Põhja-Austraalias ja Lääne-Austraalias kuni Queenslandini. 


Mere- ja riimveeline, demersaalne, 0-40 m sügavusel. Rannalähedasel alal ja jõgede estuaarides. Pikkus kuni 135 cm. Keskmise suurusega pilkkilega ümmargused silmad. Eesmine seljauim suur. Pealt pruunikashall või sinakashall, kõht hele, külgedel õrnad vöödid. Toitub peamiselt väikestest luukaladest ja vähilaadsetest, samuti peajalgsetest. Sünnitab igal aastal 1-7 järglast. Põhja-Austraalias mõningane püügihuvi, liha kasutatakse toiduks. Liik ei ole ohustatud.

Juuni, 2019

Vaata lisaks:

Hallhaid (Carcharhinus)
Kalale.ee KIK