Pelgur-hallhai (Carcharhinus cautus)

Pelgur-hallhai (Carcharhinus cautus), kõhrkala hallhailaste (Carcharhinidae) sugukonna hallhaide perekonnast. Inglise nervous shark; saksa Nervöser Hai; vene пугливая акула. Vaikse ookeani lääneosas Uus-Guineast lõunas, Saalomoni saartel, Austraalia põhja- ja läänevetes.

Mereveeline, rifi-eluline, enamasti mandrilaval rannalähedastes madalvetes. Pikkus kuni 150 (keskmiselt 100-130 cm) cm. Lühike, tömp ninamik, ovaalsed silmad ja suhteliselt suur tagumine seljauim. Pruunikas või hallikas, uimede esiäärtel must ääris. Toitub väikestest luukaladest, vähilaadsetest, limustest ja madudest. Sünnitab 1-6 järglast kas igal aastal või üleaasta. Ei ole inimestele ohtlik, väldib inimeste lähedust. Mõningane püügihuvi, kasutatakse inimtoiduks.

Juuni, 2019

Vaata lisaks:

Hallhaid (Carcharhinus)
Kalale.ee KIK