Mustsaba-hallhai (Carcharhinus amblyrhynchos)

Mustsaba-hallhai (Carcharhinus amblyrhynchos), kõhrkala hallhailaste (Carcharhinidae) sugukonna hallhaide perekonnast. Inglise blacktail reef shark; saksa Grauer Riffhai; soome harmaariuttahai; vene темнопёрая серая акула. India ja Vaikses ookeanis Madagaskari ja Mauriitiuse-Šeišellide piirkonnast Tuamoto saarestikuni, põhjasuunas Lõuna-Hiinani, lõunasuunas Põhja-Austraaliani. 


Mereveeline, riffi-eluline, okeanodroome, sügavustel 0-1000 m (enamasti o-280 m). Pikkus kuni 255 cm, eluiga kuni 25 a. Rinnauimed kitsad, sirpjad. Pealt hele- kuni tumehall, vahel pruunikas, kõht heledam; sabauimel must ääris. Uudishimulik, aktiivne, kiire ujuja. Jahti peab enamasti öösel. Toitub peamiselt luukaladest, vähem peajalgsetest. Jahti peab nii üksi kui ka rühmana. Sünnitab kuni 4 järglast. Tiinus 9-14 kuud. Potentsiaalselt ohtlik; aastaks 2008 oli fikseeritud 7 provotseeritud ja 6 provotseerimata rünnakut inimesele, surmajuhtumeid pole teada.


Mõningane püügihuvi. Seisund: ohulähedane.

Juuni, 2019

Vaata lisaks:

Hallhaid (Carcharhinus)
Kalale.ee KIK