Mustnina-hallhai (Carcharhinus acronotus)

Mustnina-hallhai(Carcharhinus acronotus), kõhrkala hallhailaste (Carcharhinidae) sugukonna hallhaide perekonnast. Inglise blacknose shark; hispaaiia tiburon amarillo; vene черноносая серая акула. Lääne-Atlandis Põhja-Karoliinast (USA) kuni Lõuna-Brasiilia ja Uruguaini, sh Mehhiko laht ja Kariibid. 



 Mereveeline, riffi-eluline, 9-94 m sügavusel Pikkus kuni 200 cm; registreeritud mass kuni 18,9 kg. Pealt kollakasrohelisest kuni hallini või hallikaspruu, altpoolt kollak Toitub väikestest luukaladest, kaheksajalgadest, kalmaaridest ja peajalgsetest. Rinnauimed koonilised ja lühikesed. Keha kaetud plakoidsoomustega. Pealt kollakasrohelisest kuni hallini või hallikaspruun, alt kollakas. Nokise otsas tume täpp. Võib koguneda toidujahil suurtesse parvedesse. Sünnitab 1-6 elusat poega, tiinus kestab 9-11 kuud. Inimeste ründamist pole fikseeritud. Mõningane püügihuvi: 1999-2006. a tabati aastas keskmiselt 27 484 isendit; 2009. a kehtestati kvoodiks 6065 isendit aastas. Seisund: ohulähedane.


Juuni, 2019

Vaata lisaks:

Hallhaid (Carcharhinus)
Kalale.ee KIK