Maldiivi kala

Maldiivi kala, Maldiivi saarestikus valmistatav kalatoode, mis sarnaneb jaapanlaste katsuobushile, riigi oluline eksportartikkel. Valmistatakse peamiselt tuunidest ja pelamiididest. Kalad puhastatakse, eemaldatakse ka rasvasem kõhuosa, pea ja luud. Kalalihast lõigatakse neli piklikku riba (suurte kalade puhul ka rohkem tükke), mida keedetakse kergelt, suitsutatakse ja kuivatatakse päikese käes, kuni nad hakkavad sarnanema puutükkidele. Erinevalt katsuobushist ei hööveldata Maldiividel kuivatatud kalast laaste, vaid tambitakse kala uhmris peeneks, saadud pulbrit kasutatakse aga väga erinevate roogade puhul koostisosa ja maitseainena. Põhiosa Maldiivi kalast eksporditakse naaberriiki Sri Lankasse, kus selle nimeks on masikaruvadu. Koržetsi Suur Kalaraamat, Tallinn 2016

Jaanuar, 2019

Vaata lisaks:

Kuivatamine/vinnutamine
Katsuobushi
Kalale.ee KIK