Merilõvi (Otaria flavescens)

Merilõvi (Otaria flavescens), imetaja kõrvukhüljeste (Otariidae) sugukonnast, merilõvide perekonna ainuliik. Inglise south american sea lion; saksa Mähnenrobbe; soome patagonianmerileijona; vene южный морской лев. Tšiili, Peruu, Uruguay ja Argentina rannikuveed. 


Suurepärane ujuja, kes suudab kalu ja kalmaare tabada ise täiskiirusel ujudes. Värvuselt oranžikas. Isased emastest ligi kaks korda suuremad. Täiskasvanud isaste tüvepikkus ulatub üle 2,73 m, kehakaal kuni 350 kg; emastel vastavalt 1,8–2 m ja 150 kg ringis. Sigimisperioodil kaitseb isasloom raevukalt oma rannapiirkonda, sellele alale kogub oma haaremi, kus võib olla kuni 30 emast. Isase valib aga endale välja emasloom. Paaritumine toimub vees. Tiinus kestab 10 kuud. Korraga sünnib üks poeg, keda ema imetab 7-8 kuud. Ema ja poeg tunnevad teineteist hääle ja lõhna järgi.


Oktoober, 2018


Vaata lisaks:

Merilõvid
Kalale.ee KIK