Merikarud

Merikarud, poolveelise eluviisiga imetajad kõrvukhüljeste (Otariidae) sugukonnast. Perekonda lõuna-merikarud (Arctocephalus) kuulub 8 liiki, kes on väliselt väga sarnased ning erinevad peamiselt mõõtmete poolest. Nende karvkate on enamasti helepruun, isastel peale selle must lakk. Paaritumiseks moodustavad suuri koondisi, mille sees isased võitlevad oma areaali eest. Selles areaalis moodustub emastest haarem. Nooremad ja nõrgemad isased surutakse võitluse käigus areaalist eemale. Põhja-merikaru ehk kotik (Callorhinus ursinus) elab Vaikse ookeani põhjaosas ja on oma perekonna ainuliik. Tema nahka on peetud parimaks kõigi kõrvukhüljeste ja hüljeste seas ning seetõttu kütitakse seda looma Beringi mere saartel Venemaa poolt veel tänapäevalgi.

September, 2018

Vaata lisaks:

Merilõvid
Põhja-merikaru (Callorhinus ursinus)
Kõrvukhülged (Otariidae)
Kalale.ee KIK