Põhja-merikaru (Callorhinus ursinus)

Põhja-merikaru ehk kotik (Callorhinus ursinus), poolveeline imetaja kõrvukhüljeste (Otariidae) sugukonnast. Inglise northern fur seal; saksa Nördliche Seebär; soome pohjanmerikarhu; vene северный морской котик, морской кот.


Isane kotik

Isane kuni 2,2 m ja 320 kg, emane kuni 1,4 m ja 70 kg. Väga tiheda karvaga, mille värving muutub: isased on tumedamad, kuid vananedes muutuvad heledamaks. Nahka on inimeste poolt kõrgelt hinnatud ja selle pärast loomadele jahti peetud. Mõningal määral kütib Venemaa Beringi saarel kotikuid ka tänapäeval.


Leviala Vaikse ookeani põhjaosas; kolooniad Beringi ja Ohhoota merede saartel, Kuriilidel, samuti Kalifornia ranniku lähedal Kanalisaarte rühma kuuluval San Migueli saarel. Toituvad kaladest ja kalmaaridest, sukelduvad kuni 200 m sügavusele. Paljunemiseks kogunevad massiliselt lesilatesse. Moodustavad haaremeid.


Emased kotikud

2014. a hinnati populatsiooni suuruseks 1,29 miljonit isendit.

September, 2018

Vaata lisaks:

Merikarud
Kõrvukhülged (Otariidae)
Kalale.ee KIK