Takoyaki ehk kaheksajala-kuklid

Takoyaki ehk kaheksajala-kuklid, Jaapani roog, mille valmistamiseks kaheksajala tükid kastetakse vedelasse taignasse ning seejärel praetakse või friteeritakse, tegemist on nö kaheksajala-tempuraga. Sageli kasutatakse küpsetamisel eripärast panni, millel on sfäärilised õnarused. Juurde antakse ingverit, sibulapealseid, majoneesi ja/või okonomiyaki-kastet, mis sarnaneb maitselt Worcestershire kastmega. Ka võivad küpsetatud “kuklid” olla üle raputatud kuivatatud tuunilaastudega (katsuobushi). Roa võib liigitada kiirtoitude hulka, kuivõrd seda valmistatakse sageli tänaval või rahvaüritustel.


Märts 2018

Vaata lisaks:

Kaheksajalad toiduna
Harilik kaheksajalg (Octopus vulgaris)
Dofleini kaheksajalg (Enteroctopus dofleini)
Kaheksajalglased (Octopodidae)
Kalale.ee KIK