Dofleini kaheksajalg (Enteroctopus dofleini)

Dofleini kaheksajalg (Enteroctopus dofleini), peajalgne kaheksajalglaste (Octopodidae) sugukonna perekonnast Enteroctopus (4 liiki). Inglise giant Pacific octopus; saksa Pazifische Riesenkrake; hispaania pulpo gigante; jaapani mizo dako; vene гигантский осьминог  

Levinud Jaapanist ja Korea poolsaarest kuni Sahhalini saareni, sealhulgas Kuriili, Komandori ja Aleuudi saared ja Kamtšatka; Ameerika rannikul kuni Kaliforniani. On kohastunud külma, hapnikurikka veega. Tavakaal 1-10 kg, suuremad isendid kuni 150 cm pikkused ja massiga umbes 30 kg; dokumenteeritud on ka kuni 3 m pikkused isendid kuni 50 kg massiga. Väidetavalt võib aga kasvada kuni 7,5 m pikkuseks ja kaaluda kuni 182 kg. Kõige suurem kaheksajalg. Toitub krabidest, krevettidest, kammkarpidest, homaaridest, kaladest, sh väiksematest haidest. Eluiga 3-5 aastat. Väga intelligentne.

Püütumaid/söödumaid kaheksajalgade liike.

Jaanuar 2018

Vaata lisaks:

Takoyaki ehk kaheksajala-kuklid
Harilik kaheksajalg (Octopus vulgaris)
Kaheksajalglased (Octopodidae)
Kalale.ee KIK