Bisque

Bisque, prantsuse köögist pärinev püreesupp, mille valmistamiseks kasutatakse koorikloomasid (jõevähid, homaarid, langustid, krevetid või krabid). Enne püreestamist hautatakse koorikloomi valge veini ja maitseainetega, püreed pikendatakse rõõsa koorega ja kuumutatakse läbi. Bisquevõib sisaldada ka praetud ja püreestatud aedvilju, seeni vms. Klassikalisel kujul lisatakse supile paksendamiseks ka koorikloomade koortest valmistatud pastat. Samuti võib supp olla paksendatud riisi või tärklisega. Tänapäeval võib bisque olla valmistatud ka ilma mereloomadeta, üksnes köögiviljadest. Supi nimi arvatakse olevat tulnud Biskaia lahe nimest. Samuti olevat supp sündinud algselt selleks, et kasutada ära neid koorikloomi, keda ei õnnestunud turustada.

Detsember 2017

Vaata lisaks:

Homaarid kulinaarias