Lõunatuun (Allothunnus fallai)

Lõunatuun (Allothunnus fallai) on kalaliik ahvenaliste (Perciformes) seltsi makrelllaste (Scombridae) sugukonnast. Ainus liik perekonnas. 

[Inglise slender tuna; saksa Schlankthun; prantsuse thon elegant; hispaania atun lanzon; vene тунец южный]



Levila lõunapoolkera soojades ookeanivetes 20o ja 50o lõunalaiuse vahel

"Väga lähedane pelamiididele, tal pole nahaalust veresoonte süsteemi. See planktontoiduline kala elutseb lõunapoolkera subtroopilistes vetes; suguküpseid isendeid püütakse Uus-Meremaa, Tasmaania, Lõuna-Aafrika ja Uruguai ümbruses, vastseid aga kohatakase sageli Vaikse ja India ookeani avavetes 20-30o l.-l. piirkonnas. Põhjapoolkeralt on seda liiki leitud ainult kord kalifornia rannikult, kuhu ta nähtavasti juhuslikult sattus Peruu hoovusega."1

FishBase's suurim pikkus 105 cm (tavapärane kuni 86 cm), suurim kaal 13,7 kg

Allikad:
1 Loomade elu 4. kd Kalad. Tallinn, 1979
Allothunnus fallai FishBase's (oktoober, 2014)
Oktoober, 2014

Vaata lisaks:

Tuunid (Thunnini)
Kalale.ee KIK