Nelma täidetud magu (Eveeni kalaroog)

See on traditsiooniline kalaroog, mille valmistamiseks läheb vaja:

suure nelma magu; 130 g nelma maksa; 300 g nelma sooli; 140 g nelma verd; 100 g kala siserasva; 2-3 mugulsibulat, soola ja pipart.

Kala veri koguti lusikaga hoolikalt kaussi, maks lõiguti peeneks, sooled puhastati, pesti ja hakiti, kõik maitsestati soola ja pipraga ning segati läbi, seejärel lisati segusse hakitud ja kalarasvaga passeeritud sibul. Seejärel praeti saadud hakkmass läbi ning lisati sellele kalaleent.
Valmis hakkmass topiti nelma puhastatud ja pestud makku ning keedeti soolaga maitsestatud vees valmimiseni.
Söödi lisandina teistele kalaroogadele või ka omaette toiduna.

Allikas:
supercook.ru - Большой Кулинарный Словарь , Классические блюда национальных кухонь, Северная экзотика
September, 2014

Vaata lisaks:

Nelma (Stenodus nelma)
Eveeni-evengi kalaroad