Kalaveri (balõk haana)

See roog pärineb Eveeni köögist. Eveenid on väikerahvas Kirde-Siberis, mis kujunes tunguusi ja jukagiiri hõimude segunemisel. Lähedased Evenkidele. 2010. a elas Venemaal 22 383 eveeni.

Suuremast kalast nagu nelma või taimen lastakse kohe pärast kala tabamist välja veri ning see kogutakse anumasse. Veri vahustatakse ning sellele lisatatakse maitseaineid ja soola. Seejärel valatakse veri kala hoolikalt puhastatud makku või ujupõide, seotakse see niidiga kinni ja keedetakse tasdaselt keevas vees.

Süüakse üksnes kuumalt.

Allikas:
supercook.ru - Большой Кулинарный Словарь , Классические блюда национальных кухонь, Северная экзотика

September, 2014 

Vaata lisaks:

Eveeni-evengi kalaroad
Kalale.ee KIK