Argentiina merluus (Merluccius hubbsi)

Argentiina merluus (Merluccius hubbsion kalaliik tursaliste (Gadiformes) seltsi  merluuslaste (Merlucciidae) sugukonna perekonnast merluusid (Merluccius)

Inglise k — Argentine hake, Southwest Atlantic hake; prantsuse k  Merlu d'Argentine; saksa k — Argentischer Seehecht; hispaania k  Merluza Argentina; portugali k  Pescada-argentina, Merluza-brasileira; taani k  Sydvestatlatisk kulmule; rootsi k  Argentinsk kummel; soome k  Argentiinankummeliturska; vene k мерлуза аргентинская


Väga sarnane euroopa merluusiga: külgedelt helehall, kõht valge, pea suhteliselt lühike, kaks seljauime.
FishBase's suurim pikkus 95 cm; isaste tavapikkus 50 cm, emaste tavapikkus 60 cm.

Levila Atlandi ookeani edelaosas Brasiilia ja Argentiina rannikul ning Falklandi saarte ümbruses
Elab 50-800 m sügavuses, enamasti 100-200 m sügavuses.

Argentiina merluus (samuti kapimaa merluus) kasvab kiiremini kui teised merluusid, mis loob eeldused liigi töönduslike varude kiiremaks uuenemiseks.

Majanduslikult oluline töönduskala, meresaadustest Argerntiina peamisi eksportartikleid.
1996-1998 aastatel aastased väljapüügid üle 0,6 miljoni tonni, 21. sajandi 0-ndate alguses 0,3-0,5 miljonit tonni. 


Allikad:
merluccius hubbsi FishBase's (jaanuar 2014)
Merluccius hubbsi Wikipeedias

Vaata lisaks:

Merluusid (Merluccius)
merluuslased (Merlucciidae)
Kalale.ee KIK